Green Clean wint test voor duurzame tandenborstels

De Green Clean tandenborstel is uitgeroepen tot testwinnaar met het hoogste cijfers van de reeks duurzame tandenborstels. De test, die uitgevoerd werd door de Deense krant “Politiken’, benadrukt voornamelijk dat Jordan Green Clean tandenborstels een betere grip en borstel heeft in vergelijking met alle andere duurzame tandenborstels in de test.

Jordan Green Clean tandenborstels

Green clean

Bij Jordan zijn we trots om onze groenste tandenborstel ooit te hebben ontwikkeld. Het is belangrijk voor ons om een tandenborstel aan te kunnen bieden die goed functioneert en ook nog eens duurzaam is. Daarom waarderen we het feit dat Politiken juiste deze punten benadrukt en wij de winnaar zijn van de test in duurzame tandenborstels.

Test winnaar

Het handvat van de Green Clean tandenborstel is gemaakt van 100% gerecycled plastic, de borstel bestaat uit 100% bio-based borstels en de verpakking bestaat uit 100% gerecycled karton. Dit alles zorgt ervoor dat Jordan zich onderscheidt van alle andere tandenborstels in de test. De overige tandenborstels die meegedaan hebben in de test bestonden voornamelijk uit tandenborstels met een bamboe handvat.

Het testpanel was enorm positief over het feit dat de tandenborstel van Jordan bestaat uit gerecycled plastic in plaats van bamboe. Dit zowel vanuit hygiënisch, als vanuit duurzaam oogpunt. Daarom heeft Jordan Green Clean de hoogste score gekregen als enige ‘echte’ tandenborstel in de test.

“Hoewel de winnende tandenborstel in de duurzame tandenborstel test gemaakt is van plastic, kan je deze wel met een goed, groen geweten aankopen. Aldus professor Henrik Wenzel van de University of Southern Denmark, die al meer dan 30 jaar onderzoek doet naar de levenscyclus en duurzaamheid van producten.”