Ontworpen met zowel u als het milieu in gedachten

Jordan Green Clean is ontworpen met zowel u als het milieu in gedachten, zodat u met een goed geweten voor uw gebit kunt zorgen. ”Scandinavisch design gaat zowel over esthetiek als over functionaliteit. Voor mij is duurzaamheid daar een groot onderdeel van ”, zegt de Noorse ontwerper Andreas Engesvik, de ontwerper achter de nieuwe tandenborstel van Jordan. Andreas Engesvik staat internationaal hoog aangeschreven voor zijn werk. Hij heeft ook een sterke interesse in en focus op materialen.

Jordan Green Clean tandenborstel

Duurzaamheid zonder compromis

Green Clean tandenborstels assortiment

Jordan Individual is onze best verkopende tandenborstel met keuze uit verschillende designs en kleuren. Kies de variant die het beste bij uw poetsstijl past. Kies een kleine of grotere borstelhoofd, een dunne of dikkere handgreep, ultrasoft, zachte of medium borstelharen. Zoek uw favoriet en kies degene die bij u past.

Met zijn moderne ontwerp, ergonomische handgreep en kwaliteit borstelharen combineert Jordan Green Clean geweldige functionaliteit en duurzame materialen. In het ontwerpproces wordt niets aan het toeval overgelaten en worden alle materialen zorgvuldig geselecteerd met het oog op het milieu. In feite is 90% van het totale product (inclusief verpakking) gemaakt van gerecyclede materialen, waardoor het gebruik van hulpbronnen wordt geminimaliseerd en materialen een nieuw leven krijgen.

Zo is het handvat van de tandenborstel gemaakt van gerecycled plastic afkomstig van voedselverpakkingen en is de verpakking gemaakt van gerecyclede papiervezels van op papier gebaseerde producten. De resterende 10% bestaat voornamelijk uit de haren, die 100% biobased zijn, en het verpakkingsetiket, dat is gemaakt van FSC-gecertificeerd papier uit verantwoord beheerde bossen. Trouw aan de Scandinavische ontwerp-principes, heeft Jordan Green Clean een moderne en minimalistische uitstraling, waarbij alleen de materialen worden gebruikt die nodig zijn voor een comfortabele poetservaring.

Zowel interieur als tool

Designer Andreas Engesvik - Jordan Green Clean

Designer Andreas Engesvik heeft zich gericht op het creëren van een ontwerp dat zowel mooi als duurzaam is, en zo een product creëert dat precies in het hart van Scandinavisch design past. “Ik moet toegeven dat ik erg trots ben op het eindresultaat”, zegt Andreas en vervolgt: “Deze tandenborstel vertegenwoordigt verreweg het beste van twee werelden: hij is zeer esthetisch en functioneel en tegelijkertijd milieuvriendelijk.”

Als zodanig hoeft u geen concessies te doen aan duurzaamheid, functionaliteit of esthetiek – Jordan Green Clean is gemaakt met zowel u als het milieu in gedachten.

De tandenborstel is verkrijgbaar in zachte en medium borstelharen en in drie verschillende kleuren – een leuk detail in je badkamer dus.

 

Feiten over de gebruikte materialen

Van welk materiaal is het handvat gemaakt?

Het handvat is gemaakt van 100% gerecycled PP (polypropyleen) na consumptie. Het voldoet aan de FDA-voorschriften, wat betekent dat het voedselveilig is. De bron is yoghurtcontainers, margarinebakken, deksels van voedselcontainers, enz. (items die voedsel bevatten en die over het algemeen te vinden zijn in de gekoelde sectie van voedselmarkten) die consumenten hebben ingeleverd voor recycling. Zo geven we het plastic een nieuw leven en volgen we de filosofie van circulaire economie!

Van welk materiaal zijn haren gemaakt?

Het nylon in de borstelharen is gemaakt van castorolie en is 100% bio-gebaseerd. De castorolie wordt gewonnen uit de castorolieplant, een natuurlijke en hernieuwbare bron. Het kan goed groeien op marginale gronden en onder een groot aantal vijandige ecologische omstandigheden en zal niet concurreren met de landbouwsector die voedsel en vezels produceert. De borstelharen bevatten geen kleurstoffen.

Van welk materiaal is de papiercontainer gemaakt?

Het materiaal van de papiercontainer is gemaakt van oud papier uit de papierindustrie en ongewenste commerciële dozen die door de afvalverwerkingsindustrie zijn ingezameld. Door dit papierafval creatief te gebruiken, wordt het gerecycled tot iets beschermends en nuttigs.

Van welk materiaal is het label gemaakt?

Het label is gemaakt van FSC- en PEFC-gecertificeerd papier. FSC (Forest Stewardship Council) en PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification) zijn internationaal niet-gouvernementele organisaties van derden die dienen om beste praktijken voor duurzaam bosbeheer te promoten en te handhaven. Deze certificeringen zorgen ervoor dat de houtgrondstof die in producten wordt gebruikt legaal afkomstig is en afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Welk type lijm is gebruikt voor het label?

De lijm is op rubber gebaseerd en is zo milieuvriendelijk mogelijk ontworpen en geproduceerd, zonder afbreuk te doen aan de prestaties. De lijm voldoet aan de FDA-voorschriften voor indirect voedselcontact en wordt tegenwoordig in veel voedsel gerelateerde verpakkingen gebruikt.

Waarom gerecycled materiaal?

Door gerecycled materiaal te gebruiken, behouden we de waarde van materialen zo lang mogelijk en maken we deel uit van een circulaire economie. Als zodanig minimaliseren we het gebruik van afval en hulpbronnen, waardoor producten en materialen een nieuw leven krijgen.

Bevat het plastic schadelijke chemicaliën?

Het gerecyclede plastic dat we gebruiken in Green Clean is door de FDA goedgekeurd, wat betekent dat het voedselveilig is en volledig vrij van chemicaliën die schadelijk kunnen zijn om in je mond te stoppen. De bron is yoghurtcontainers, margarinebakken en andere voedselcontainers uit de gekoelde sectie van voedselmarkten. Als zodanig is het gerecyclede plastic in Green Clean volkomen veilig, volgens strikte voorschriften!